Κύπρος: Ο απολογισμός του Νίκου Χριστοδουλίδη για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης – Οι στοχευμένες προτεραιότητες

Σε απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης του προέβη ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραχωρώντας διακαναλική συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης.


Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη, τόνισε ωστόσο πως τα λάθη αυτά αφορούν σε συμπεριφορές και όχι σε πολιτικές, ενώ δεν επηρέασαν δυσμενώς την κοινωνία. Παράλληλα, ανέδειξε το έργο που έχει υλοποιηθεί κατά τον πρώτο χρόνο του στο τιμόνι του κράτους.

«Με τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησής μας, στέκομαι ενώπιόν σας για να σας παρουσιάσω τα όσα έχουμε υλοποιήσει. Εξάλλου, η διαφάνεια και η λογοδοσία που υποσχέθηκα αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας για την Κύπρο που θέλουμε, ο πολιτικός μας προσανατολισμός εδράζεται σε συγκεκριμένες και στοχευμένες προτεραιότητες:

  • στη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε πολίτη,
  • στην οικοδόμηση μιας δυνατής και ανθεκτικής οικονομίας,
  • στη θεμελίωση ενός καλύτερου αύριο, επενδύοντας στην εκπαίδευση και την υγεία,
  • στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης,
  • στον εκσυγχρονισμό και ανασύνταξη του κράτους μας, και
  • στην ενίσχυση της θέσης μας ως ισχυρού εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρύτερη περιοχή».

Για το Κυπριακό δήλωσε: «Δικαίωση είναι ο κάθε Κύπριος πολίτης να έχει το δικαίωμα να επιλέξει πού να ζήσει στην ίδια του την χώρα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού. Αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει σε αυτή τη χώρα, να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει. Είμαι εδώ για να πράξω ότι μπορώ για να λυθεί το Κυπριακό. Αν δεν το πίστευα δεν θα επένδυα τόσο χρόνο σε αυτή την προσπάθεια.


Δεν θα θέσω ενώπιον του λαού ένα σχέδιο λύσης που δεν υποστηρίζω».


«Το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το σχέδιο “Φωτοβολταϊκά για Όλους”, με 3500 αιτήσεις εντός λίγων μόλις ημερών, είναι ένα μεγάλο βήμα για αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας και ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε με την επαναπροκήρυξή του», ανέφερε σε άλλο σημείο σχετικά με την πράσινη μετάβαση.

Επίσης, τόνισε ότι «η δημοσιονομική υπευθυνότητα αποτελεί για την Κυβέρνησή μας ύψιστη προτεραιότητα και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα στοχευμένα, ωφέλιμα και εντός των δυνατοτήτων μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *