Υεμένη: Οι Χούθι έπληξαν πλοίο με πύραυλο στ’ ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν #HOUTHIREBELS

Το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Gibraltar Eagle επλήγη από “άγνωστης ταυτότητας πύραυλο” ενώ έπλεε 100 μίλια ανοιχτά του Κόλπου του Άντεν και υπέστη περιορισμένη ζημιά στο αμπάρι του, ανακοίνωσε σήμερα η Eagle Bulk Shipping, η αμερικανική διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου.


“Ως αποτέλεσμα, το πλοίο υπέστη περιορισμένη ζημιά σε ένα αμπάρι του με φορτίο, αλλά είναι σταθερό και κατευθύνεται έξω από την περιοχή”, δήλωσε η Eagle Bulk Shipping.

“Όλοι οι ναυτικοί επί του πλοίου επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν τραυματιστεί. Το πλοίο μεταφέρει φορτίο προϊόντων χάλυβα”.

“Σχεδόν στις 16.00 τοπική ώρα, αντάρτες Χούθι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο και έπληξαν το Gibraltar Eagle, φορτηγό πλοίο, με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, που ανήκει στις ΗΠΑ”, δήλωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom).

“Δεν υπήρξε αναφορά από το πλοίο για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές και το Gibraltar Eagle συνεχίζει το ταξίδι του”, πρόσθεσε.


Οι αντάρτες δεν έχουν αναλάβει ακόμη την ευθύνη αλλά στρατιωτική πηγή των Χούθι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “τρείς πύραυλοι εκτοξεύθηκαν” από διαφορετικές περιοχές της κεντρικής και της νότιας Υεμένης, χωρίς να αναφέρει τους στόχους τους.


Το υεμενίτικο κίνημα των ανταρτών Χούθι θα επεκτείνει τους στόχους του για να συμπεριλάβει αμερικανικά πλοία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του στο δίκτυο Al Jazeera.

“Το πλοίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατευθύνεται στο Ισραήλ για να το στοχεύσουμε. Αρκεί να είναι αμερικανικό”, δήλωσε ο Νασρουλντίν Αμέρ, εκπρόσωπος των Χούθι. “Οι ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα να χάσουν τη θαλάσσια ασφάλειά τους”.

Ο Αμέρ δήλωσε επίσης ότι βρετανικά και αμερικανικά πλοία έχουν γίνει “θεμιτοί στόχοι” λόγω των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι δύο χώρες στην Υεμένη την περασμένη εβδομάδα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *