Βρυξέλλες: Δυο νεκροί από πυροβολισμούς σε τρομοκρατική επίθεση – Κήρυγμα μίσους από τον δράστη σε βίντεο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ορισμένοι άλλοι τραυματίστηκαν απόψε από τα πυρά ενόπλου στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σύμφωνα με το δίκτυο Sud Info, προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ο Σλαϊέμ Σλούμα ο οποίος σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ισχυρίζεται ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, λέει πως πυροβόλησε δύο άτομα «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας.


Ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση


Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *