Βρετανία: Τις αυξήσεις της κυβέρνησης δέχτηκαν τα συνδικάτα εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος NHS

Τα βρετανικά συνδικάτα των υγειονομικών, που εκπροσωπούν την πλειονότητα των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ενέκριναν σήμερα την πρόταση της κυβέρνησης για μισθολογικές αυξήσεις.


Η πρόταση αφορά το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και τις μαίες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην Αγγλία. Περιλαμβάνει την εφάπαξ καταβολή ποσού ίσου με το 2% του μισθού για το οικονομικό έτος 2022/23 και αύξηση μισθού 5% για το 2023/24. Έγινε δεκτή από το μεγαλύτερο συνδικάτο, το Unison, καθώς και από άλλες τρεις μικρότερες συνδικαλιστικές ενώσεις, ωστόσο άλλες, όπως οι Unite και Royal College of Nursing την απέρριψαν και σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ είπε ότι η πρόταση αυτή ήταν η τελική και το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το NHS Staff Council, που περιλαμβάνει εκπροσώπους των εργοδοτών και των σωματείων εργαζομένων, δείχνει ότι η πλειονότητα τη θεωρεί «δίκαιη και λογική». «Τώρα, πρόθεσή μου είναι να την εφαρμόσω», τόνισε ο υπουργός. «Μολονότι ορισμένα σωματεία ίσως επιλέξουν να συνεχίσουν (την απεργία) ελπίζουμε ότι τα μέλη τους (…) θα αναγνωρίσουν ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που στηρίζεται από τους συναδέλφους τους και θα αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις», πρόσθεσε.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *