«Βόμβα» των Financial Times! Ποιες εταιρίες είναι έτοιμες να υποκύψουν στον εκβιασμό του Πούτιν!

Εισαγωγείς φυσικού αερίου της Ευρώπης φαίνεται πως ετοιμάζονται να συναινέσουν στις ρωσικές απαιτήσεις για αγορά του φυσικού αερίου σε ρούβλια, αναφέρουν σήμερα οι «Financial Times».


 «Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ευρώπης ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ένα νέο σύστημα πληρωμών για το ρωσικό φυσικό αέριο, που απαιτεί το Κρεμλίνο, το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές, θα υπονομεύσει τις κυρώσεις της ΕΕ, θα απειλήσει την ενότητα του μπλοκ και θα προσφέρει δισεκατομμύρια σε μετρητά στη ρωσική οικονομία» αναφέρει το δημοσιεύμα.

Αναφερόμενοι στο ποιες εταιρείες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι «Financial Times» σημειώνουν, επικαλούμενοι άτομα που έχουν γνώση των προετοιμασιών: «Οι διανομείς φυσικού αερίου στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σχεδιάζουν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank στην Ελβετία, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ρωσική απαίτηση για πληρωμές στο δικό τους νόμισμα. Στους ομίλους αυτούς περιλαμβάνονται δύο από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου: η Uniper με έδρα το Ντίσελντορφ και η OMV με έδρα τη Βιέννη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *