Τρόμος στο Τελ Αβίβ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος και άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι – Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ραανάνα, κοντά στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, όταν άγνωστος έπεσε πάνω σε πλήθος με αυτοκίνητο, ενώ σημειώθηκε και επίθεση με μαχαίρι.


Το περιστατικό δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν συνδέεται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 18 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ τέσσερα εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μία 70χρονη που έφερε τραύματα από την επίθεση με μαχαίρι κατέληξε, όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες.

«Η γυναίκα έφθασε σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε και υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειές μας για ανάνηψη», ανέφερε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο Meir.

Ανακοίνωση για το «σοβαρό περιστατικό» εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία.

«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που εκτυλίσσεται στη Ραανάνα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες εξετάζονται», έγραψε η ισραηλινή αστυνομία σε ανάρτησή της στο X, πρώην Twitter.


«Το κοινό καλείται να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας».


Από την Δυτική Όχθη οι δύο ύποπτοι

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας, Κόμπι Σαμπτάι, εξήγησε στους δημοσιογράφους στο σημείο πως «οι δύο δράστες της επίθεσης έχουν συγγενικό δεσμό, είναι κάτοικοι των (παλαιστινιακών) εδαφών, που έφθασαν παράνομα» στον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατοικούν στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και θεωρούνται ύποπτοι πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο προτού χτυπήσουν περαστικούς σε διάφορα σημεία αυτού του προαστίου του Τελ Αβίβ.

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, διευκρίνισε από την πλευρά της σε μια ανακοίνωση πως ανακρίνει τους δύο υπόπτους, ηλικίας 25 και 44 ετών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *