Τρόμος και συναγερμός στην Ευρώπη για επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών – Στο «κόκκινο» Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία

 

Ο ήχος του συναγερμού για πιθανά χτυπήματα φανατικών ισλαμιστών μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έχει αρχίσει να ακούγεται και μάλιστα εκκωφαντικά σε πολλές χώρες της Ευρώπης.


Ήδη Γαλλία, Βέλγιο και Σουηδία βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Στις χώρες αυτές έγιναν ήδη επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών με νεκρούς και τραυματίες.

Τελευταία επίθεση ήταν η χθεσινή στο Βέλγιο, όπου φανατικός ισλαμιστής άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας Σουηδούς φιλάθλους που είχαν πάει να δουν το εκτός έδρας ποδοσφαιρικό παιχνίδι της εθνικής τους με τους «κόκκινους διαβόλους» για τα προκριματικά του Euro.

Ο 45χρονος από την Τυνησία σκότωσε δυο Σουηδούς φιλάθλους, ενώ σήμερα εντοπίστηκε από την βελγική αστυνομία και έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

 

 

 

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν σήμερα έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (18:30) μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και στις νέες απειλές φανατικών ισλαμιστών για επιθέσεις.


Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ένας ισλαμιστής έκανε επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στην πόλη Αράς και σκότωσε έναν Γάλλο καθηγητή, ενώ τραυμάτισε κι άλλους ανθρώπους.


 

Από την άλλη στην Ιταλία η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από δυο Αιγύπτιους. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν μετά από μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση έγινε στο Μιλάνο.

Μέσα σε όλα σήμερα εκκενώθηκε στη Γαλλία το παλάτι των Βερσαλλιών μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *