Τρία παιδιά εγκλωβισμένα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Σουδάν – Βίντεο ντοκουμέντο από το εσωτερικό του ναού

Εγκλωβισμένοι από το Σάββατο παραμένουν οι 15 Έλληνες στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Χαρτούμ του Σουδάν, μεταξύ των οποίων και 3 μικρά παιδιά.


«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον από παντού βγαίνουν καπνοί. Από τα παράθυρα από ότι βλέπουμε για λίγο γιατί δεν μπορείς να δεις ούτε να ανοίξεις πόρτες ούτε τίποτα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δυνητικά κινδυνεύουμε όλοι», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

Σχετικά με την κατάσταση των δυο Ελλήνων που τραυματίστηκαν ανέφερε ότι είναι σταθερή.

Σε ερώτηση για το πώς είναι η κατάσταση εντός της Μητρόπολης στο Χαρτούμ του Σουδάν και τι ανάγκες υπάρχουν απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι υπάρχουν προμήθειες. «Είμαστε σε αναμονή του τι θα γίνει από εδώ και πέρα» τόνισε.

«Περνάμε πολύ δύσκολα» – Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την ελληνορθόδοξη εκκλησία

Για τς δραματικές στιγμές που βιώνει στο Σουδάν, εγκλωβισμένη στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, μίλησε στον ΣΚΑΪ η κ. Αλεξάνδρα Καλημέρη.


«Δίνουμε μάχη. Περνάμε πολύ δύσκολα εδώ μέσα στη Μητρόπολη. Σχεδόν δεν κοιμόμαστε» λέει η Ελληνίδα Αλεξάνδρα Καλημέρη που βρίσκεται εγκλωβισμένη στον ναό και πρόσθεσε: «Ακούμε φωνές συνέχεια. Τα μπαμ – μπουμ δεν σταματάνε. Είχαν σταματήσει για λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αλλά το άγχος και η ανησυχία μας είναι μεγάλη».


«Η κατάσταση εδώ δεν είναι καθόλου ασφαλής. Ήρθε τώρα πριν λίγο ο θυρωρός της ελληνικής κοινότητας και μας παρακάλεσε να μην βγούμε έξω γιατί υπάρχουν σκοτωμένοι άνθρωποι. Τους έχουν πυροβολήσει και συνεχώς πέφτουν πυροβολισμοί που δεν έχουν σταματήσει από τις 5 το πρωί» συνέχισε.

«Έχουμε μαζί μας τρία μικρά παιδάκια. Λίγα τρόφιμα, που ίσως αύριο τελειώσουν. Όλο το Σουδάν δεν έχει ρεύμα» περιγράφει η κ. Καλημέρη.

«Δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Πέφτουν διαρκώς πυροβολισμοί. Δεν υπάρχουν καταστήματα ανοιχτά για να πάρεις κάτι. Όλα είναι κλειστά», αναφέρει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *