Τραγωδία στις ΗΠΑ: Γιαγιά ξέχασε 8 ώρες το εγγονάκι της στο αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του

 

Μια γιαγιά άφησε 8 ώρες το μόλις 14 μηνών εγγονάκι της μέσα στο αυτοκίνητό της στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και το άτυχο παιδάκι πέθανε.


Η γυναίκα από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ είχε ξεχάσει τελείως ότι το παιδί ήταν στο αμάξι και μάλιστα νόμιζε ότι το είχε πάει στον προορισμό του.  Η γιαγιά πήγε μετά από 8 ώρες στον παιδικό σταθμό για να το παραλάβει και εκεί ανακάλυψε ότι δεν το είχε πάει ποτέ και ότι το παιδί ήταν μέσα στο αμάξι, αλλά δυστυχώς είχε πεθάνει πιθανότατα από θερμοπληξία.

Η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Στους 14 οι θάνατοι φέτος

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, από το 1998 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο 38 παιδιά τον χρόνο έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία σε οχήματα, προσθέτοντας ότι το 53% των περιστατικών συνέβη επειδή ο γονέας ή όποιος φρόντιζε το παιδί το ξέχασε στο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής το 2023, το Συμβούλιο αναφέρει ότι έχουν αναφερθεί 14 θάνατοι.


Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, το Συμβούλιο συμβουλεύει να τηρείται μια ρουτίνα και να αποφεύγουμε τους περισπασμούς.


Μάλιστα συνιστά να αφήνουμε μια τσάντα ή έναν χαρτοφύλακα στο πίσω κάθισμα έτσι ώστε να ρίξουμε μια τελευταία ματιά στο αυτοκίνητο, ενώ οι πόρτες του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι κλειδωμένες και τα κλειδιά μακριά από τα παιδιά, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα για να παίξουν και να ξεχαστούν μέσα στο αμάξι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *