Τουρκία: Τρόμος στην Άγκυρα – Επίθεση τρομοκρατών με βόμβα στην Γενική Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών – Πλάνα από το σημείο

 

Πανικός στη Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση βομβιστή καμικάζι, που έγινε σήμερα (1.10.2023) στην καρδιά της Τουρκίας και μάλιστα στην πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, που κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας.


Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν “τρομοκρατική επίθεση”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

“Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης “εξουδετερώθηκε” και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν εκτός από την έκρηξη και πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *