Τουρκία: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών

 

Οι αρχές της Τουρκίας ταυτοποίησαν τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος ανήκε στο PKK. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε μπαράζ συλλήψεων υπόπτων για σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χασάν Ογούζ, τον έναν από τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος είχε την κωδική ονομασία Κανιβέρ Ερντάλ ως μέλος του PKK, εκεί όπου είχε ενταχθεί πριν από 10 χρόνια.

Το 2018 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, ωστόσο εξουδετερώθηκε πριν προλάβει να εισβάλλει στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν και ό,τι απέμεινε από τη σορό του άλλου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, η οποία έγινε κομμάτια μετά την έκρηξη βόμβας.


Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν και να σκοτωθούν οι δύο δράστες της επίθεσης.


«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF. Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Η αστυνομία και οι Αρχές της Τουρκίας έχουν εξαπολύσει μπαράζ συλλήψεων μετά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και στη διάρκεια της χθεσινής (2.10.2023) νύχτας πιάστηκαν περίπου 145 άτομα σε όλη τη χώρα ως ύποπτα για σχέσεις με το PKK.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *