Το παρασκήνιο της απόσυρσης των τροπολογιών Μενέντεζ για τα F16! Πώς το είδαν οι Τούρκοι

Θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε η απόσυρση από το νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) των τροπολογιών Μενέντεζ, που επέβαλαν όρους στην Τουρκία για την αγορά και την αναβάθμιση των F-16.


Όπως σχολιάζουν έγινε μεν ένα βήμα, αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, ανέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης σημειώνοντας πως πρώτη φορά οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα προσέγγισης στην Τουρκία

Ο δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβιζόγλου στο CNN ανέφερε: «Μόλις ακούσαμε την είδηση μάς δημιουργήθηκε η εντύπωση πως αποσύρθηκαν οι όροι για την πώληση των F-16 λες και πέρασε από τη Γερουσία. Όμως τώρα καταλάβαμε πως τον Ιανουάριο, σήμερα έχουμε 11 Οκτωβρίου δηλαδή σε 2,5 – 3 μήνες από τώρα αυτή η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Γερουσία. Μα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν στις συναντήσεις του με τον Ερντογάν έλεγε ‘εντάξει, θα τα δώσω, θα κάνω όσα μπορώ, αλλά υπάρχει η Γερουσία’. Τώρα και πάλι υπάρχει η Γερουσία. Αυτό δεν εγκρίθηκε εκεί».

Ο πολιτικός αναλυτής Χασάν Μπασρί Γιαλτσίν σχολίασε: «Τώρα οι ΗΠΑ πέρασαν στη φάση ‘εντάξει θα σας τα δώσουμε τα μαχητικά’. Έκανε ένα βήμα πίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτά τα μαχητικά πράγματι θα παραδοθούν μια μέρα στην Τουρκία. Όλα είναι για να καθυστερήσουν. Βάζουν νομικά, τεχνικά εμπόδια. Σε όλα βρίσκουν δικαιολογία».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *