Το κρίσιμο διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ – «Η επίθεση της Χαμάς ήταν 100% παλαιστινιακή, όλα ανοιχτά για δική μας επίθεση»

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, μιλά για πρώτη φορά δημόσια για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς


Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα πως η επιχείρηση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν «100% παλαιστινιακή».

«Αυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους. Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο υποστηριζόμενος από το Ιράν ηγέτης της Χεζμπολάχ ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ για τη συμμετοχή τους στον αγώνα εναντίον του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Νασράλα ευχαρίστησε την Υεμένη και το Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως «Άξονας της Αντίστασης», και περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Ισραήλ.


Παράλληλα, είπε πως η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε «σεισμό» στο Ισραήλ και αποκάλυψε την αδυναμία της χώρας.


Ο Νασράλα δήλωσε σήμερα πως οι ενέργειες της οργάνωσής του εναντίον του Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου μπορεί να μοιάζουν ταπεινές αλλά είναι «πολύ σημαντικές», στην πρώτη ομιλία του αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

«Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει μέρα με τη μέρα, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αντί για τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη», επεσήμανε ο Νασράλα στην ομιλία του.

Όπως δήλωσε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει τώρα το Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα είναι πως επιδιώκει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

«Για έναν ολόκληρο μήνα, το Ισραήλ δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε μία στρατιωτική επιτυχία», είπε ο Νασράλα και πρόσθεσε πως το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω ομήρους μόνο μέσω διαπραγμάτευσης.


Επιπλέον, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επέρριψε στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευθύνη για τη σύγκρουση και τον υψηλό αριθμό θανάτων Παλαιστίνιων αμάχων.

Η Χεζμπολάχ, μια ανυπέρβλητη στρατιωτική δύναμη που υποστηρίζεται από το Ιράν, αντιπαρατίθεται με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, στη φονικότερη κλιμάκωση μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *