Το Ισραήλ υιοθετεί την 4χρονη Αμπιγκέιλ – Μπροστά στα μάτια της η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της

Ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν χθες Κυριακή ήταν ένα κοριτσάκι 4 ετών με αμερικανική υπηκοότητα, η Αμπιγκέιλ. Το παιδί έμεινε ορφανό στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.


Η Χαμάς δολοφόνησε τους γονείς της μπροστά στα μάτια της και όταν έτρεξε στους γείτονες για να σωθεί έπεσε στα χέρια τους. Πενήντα ημέρες μετά η Αμπιγκέιλ Ίνταν απελευθερώθηκε και επέστρεψε στο Ισραήλ.

Ο εφιάλτης που έζησε το κοριτσάκι από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση σε ισραηλινό έδαφος, συγκλονίζει, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να τονίζει πως «αυτό που πέρασε είναι αδιανόητο».

«Έχει υποστεί φρικτό ψυχικό τραύμα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο η μικρή είδε τους γονείς της να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια της.

«Δεν έχει πια γονείς, όμως όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της. Θα τη φροντίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που συζήτησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπάιντεν.


Η Άμπιγκεϊλ Ίνταν στις 7 Οκτωβρίου βρισκόταν με τα αδέλφια της, ηλικίας δέκα και έξι ετών, στο σπίτι τους σε κιμπούτς στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν έφθασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς και σκότωσαν μπροστά στα μάτια τους τη μητέρα τους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.


Ο πατέρας των παιδιών έπεσε πάνω στην Άμπιγκεϊλ για να την προστατέψει με το σώμα του όταν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι ένοπλοι. Τα αδέλφια της επέζησαν της επίθεσης της Χαμάς επειδή κρύφτηκαν μέσα σε μια ντουλάπα, όπου άντεξαν επί 14 ολόκληρες ώρες, μέχρι που διασώθηκαν

Αλλά η μικρή αδελφή τους, που αρχικά εθεωρείτο νεκρή, σύρθηκε από τη σορό του πατέρα της και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα, όπως ανέφερε συγγενής της στην εφημερίδα Washigton Post. Αλλά οι τρομοκράτες έφθασαν και εκεί και άρπαξαν τη μικρή μαζί με την πενταμελή οικογένεια των γειτόνων και τους πήραν μαζί με πολλούς άλλους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Την περασμένη Παρασκευή η μικρή Άμπιγκεϊλ έγινε τεσσάρων ετών ενώ ήταν σε αιχμαλωσία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *