Το Ισραήλ βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, χτυπήθηκε κονβόι ασθενοφόρων (σκληρές εικόνες)

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα βομβαρδίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (3/11) από το Ισραήλ και οι πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών καθώς χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων.


Η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα ισραηλινό χτύπημα έπληξε μια συνοδεία ασθενοφόρων, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας σκότωσε πολλούς ανθρώπους κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής.

Μια κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν «μια συνοδεία ασθενοφόρων που μετέφερε τους τραυματίες», ενώ το υπουργείο Υγείας είπε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση κοντά στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ο Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε, ενώ στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε θύματα, όπως μετέδωσε το κανάλι.

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.


Την ίδια ώρα ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές.


Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *