Το Ισραήλ επιβεβαίωσε και το νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια – Εξουδετερώθηκαν τρομοκράτες λένε οι IDF – Για δεκάδες νεκρούς κάνει λόγο η Χαμάς

Δεύτερο χτύπημα των ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια μέσα σε 24ώρες. Οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν ότι η δεύτερη έκρηξη στην Τζαμπαλίγια ήταν αποτέλεσμα αεροπορικής επιδρομής.


Στην αεροπορική επιδρομή, αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ, σκοτώθηκαν τρομοκράτες της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στις 21:00, σύμφωνα με τους Times of Israel ανέφερε ότι «τα χερσαία στρατεύματα “διέσπασαν” την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς».

Ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF, έλεγε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή βαθιά μέσα στη Γάζα, «στις πύλες της πόλης της Γάζας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως».


Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το δεύτερο χτύπημα στην Τζαμπαλίγια


«Νωρίτερα σήμερα, με βάση ακριβείς πληροφορίες, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εξουδετερώθηκαν κατά την επίθεση» αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Η Χαμάς κατασκευάζει σκόπιμα την τρομοκρατική της υποδομή κάτω, γύρω και μέσα σε πολιτικά κτίρια, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τους πολίτες της Γάζας» προσθέτουν οι IDF.

«Οι IDF έχουν παροτρύνει τους κατοίκους της Γάζας σε αυτή τη γειτονιά να εκκενώσουν την περιοχή[…]. Οι IDF συνεχίζουν να καλούν όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια σε μια ασφαλέστερη περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένα ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια την Τρίτη άφησε καταστροφικές ζημιές και σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή. Το Ισραήλ λέει ότι το χτύπημά του στόχευσε και σκότωσε έναν κορυφαίο διοικητή της Χαμάς, ενώ η Χαμάς διέψευσε την παρουσία ενός από τους ηγέτες της στον καταυλισμό.


“Δεκάδες νεκροί” από τον νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τη Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεκάδες» άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον νέο βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, μετά τη χθεσινή, πολύνεκρη επίθεση.

Σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν «δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και τραυματίες» από τον σημερινό βομβαρδισμό.

Τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου αφήνουν να εννοηθεί ότι από τον νέο βομβαρδισμό προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ωμότητες στη Γάζα

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς κατήγγειλε τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, κάνοντας λόγο για την «τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας».

«Αυτή είναι απλά η τελευταία χρονικά ωμότητα που πλήττει τους κατοίκους της Γάζας όπου οι μάχες εισήλθαν σε μια φάση ακόμη πιο τρομακτική με ακόμη πιο φρικτές συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο», δήλωσε σε ανακοίνωση εκφράζοντας θλίψη για «τον κόσμο που δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει» για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε την Τρίτη του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας, ένα πλήγμα που ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι είχε στο στόχαστρο έναν από τους υπευθύνους της επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Την Τεάρτη, η υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό και ότι αυτός ο νέος βομβαρδισμός σκότωσε ολόκληρες οικογένειες.

«Στη Γάζα, γυναίκες, παιδιά και άνδρες πεθαίνουν από την πείνα, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς. Έχουν χάσει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα και κάθε ελπίδα για το μέλλον», τόνισε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επιστρέφοντας από ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την καταδίκη του για τις «βάναυσες» επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Στο μεταξύ, ο κόσμος δείχνει ανίκανος, ακόμη και απρόθυμος να δράσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε, ζητώντας επαναλαμβανόμενες ανθρωπιστικές παύσεις των μαχών για να καταστεί δυνατή η είσοδος περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

«Μια αποτυχία να δράσουμε τώρα θα έχει συνέπειες πολύ πέρα από την περιοχή, γιατί είναι μια παγκόσμια κρίση», προειδοποίησε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *