Το Ισραήλ αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα (15/4) τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι η ιρανική επίθεση άνευ προηγουμένου το βράδυ του Σαββάτου (13/4) προς Κυριακή (14/4) δεν θα τον εκτρέψει από την επίτευξη των στόχων που έχουν οριστεί στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.


«Μολονότι δεχτήκαμε επίθεση από το Ιράν, δεν χάσαμε από τα μάτια μας, ούτε για μια στιγμή, τη ζωτική αποστολή μας στη Γάζα, που συνίσταται να σώσουμε τους ομήρους μας που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, εντολοδόχου του Ιράν», δήλωσε χθες βράδυ ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ανήγγειλε την ανάπτυξη τις επόμενες ημέρες δυο επιπλέον ταξιαρχιών εφέδρων στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, υπάρχουν όμηροι που κρατούνται στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον της πόλης αυτής, την οποία παρουσιάζει ως το τελευταίο οχυρό της Χαμάς, παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία από το 2007 στον θύλακο. Κι αυτό παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον και άλλων πρωτευουσών, που φοβούνται λουτρό αίματος καθώς στη Ράφα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Γαζαίοι που εκτοπίστηκαν από άλλους τομείς.


Κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ, στην πόλη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι, οι περισσότεροι σε πρόχειρους καταυλισμούς.


Χθες, μην αντέχοντας πλέον, χιλιάδες πήραν παραθαλάσσιο δρόμο προς βορρά, έπειτα από τη διάδοση της -ψευδούς- φήμης ότι ο ισραηλινός στρατός επιτρέπει πλέον σε εκτοπισμένους να γυρίσουν σπίτια τους.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *