Θρίλερ για γερά νεύρα! Συνελήφθη και πάλι μετά τη νίκη στο δικαστήριο ο Τζόκοβιτς;

Την ώρα που τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση και μπορεί να αγωνιστεί στην Αυστραλία, ο πατέρας του Σέρβου αθλητή μιλώντας στο The Pavlovic Today είπε ότι ο γιος του είναι υπό κράτηση, με τους δικηγόρους του να αποφασίζουν πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.


Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής της The Telegraph, Όλιβερ Μπράουν, έγραψε: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν που κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές πως η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του».

Την είδηση της σύλληψης του Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται πως επιβεβαιώνει και η διευθύντρια της ανεξάρτητης ιστοσελίδας The Pavlovic, Ksenija Pavlovic McAteer, με ανάρτησή της στο Twitter, όπου αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς συνελήφθη, όπως της ανακοίνωσε ο πατέρας του.

Η επιβεβαίωση της είδησης αναμένεται το επόμενο διάστημα όταν σίγουρα θα υπάρξουν νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, να σημειωθεί ότι όπως προαναφέρθηκε, παρότι ο Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας είχε και πάλι το δικαίωμα να τού ακυρώσει τη βίζα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, συγκεκριμένα, έχει προειδοποιήσει προ της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου ότι ενδέχεται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αν ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου ανέτρεπε την αρχική ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.


Μάλιστα, ο δικηγόρος που ενεργεί για την κυβέρνηση, Christopher Tan, είχε πει στο δικαστήριο, μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης για τον Τζόκοβιτς, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης (που είναι ο Alex Hawke) θα εξετάσει τώρα εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του αυτό για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.


Σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης, ο Alex Hawke μπορούσε να ισχυριστεί πως υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η βίζα του – στην προκειμένη περίπτωση για υποτιθέμενη απειλή για τη δημόσια υγεία επειδή δεν είναι εμβολιασμένος. Επίσης, μπορεί να ισχυριστεί πως είναι προς το δημόσιο συμφέρον η ακύρωση της βίζας του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *