Τέλος η ανακωχή και ο πόλεμος ξεκίνησε και πάλι στη Μέση Ανατολή – Το Ισραήλ να κατηγορεί τη Χαμάς ότι παραβίασε την εκεχειρία

 

Η Μέση Ανατολή είναι και πάλι στις φλόγες, καθώς ο πόλεμος ξεκίνησε ξανά μετά την ανακωχή για την ανταλλαγή ομήρων που δεν κράτησε πολύ. Οι εχθροπραξίες άρχισαν πάλι με το Ισραήλ να κατηγορεί την Χαμάς πως εκείνη φταίει, διότι παραβίασε τους όρους της ανακωχής


Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξανάρχισε τις επιχειρήσεις του εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Κατηγόρησε την Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Σύμφωνα με αναφορές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Βόρειο Τμήμα της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.

Από την άλλη ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως αναχαίτισε μια ρουκέτα. Το Ισραήλ ανέφερε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η επιτυχής αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *