Συναγερμός στην Κίνα! Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις κινεζικές αρχές το γεγονός ότι στη χώρα καταγράφηκαν 5.280 κρούσματα, μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στην Κίνα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα, στις αρχές του 2020.

Η Κίνα, η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός, στα τέλη του 2019, είχε καταφέρει ως πρότινος να διατηρεί υπό έλεγχο την επιδημία, επιβάλλοντας ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα περιορισμού, όμως η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες πολλές εστίες σε όλη τη χώρα.

Εδώ και αρκετές ημέρες, δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους, ιδίως στην μητρόπολη της τεχνολογίας Σεντζέν (νότια), κοντά στο Χονγκ Κονγκ.

Τα μέτρα σήμαναν την αναστολή λειτουργίας πολλών εργοστασίων, ειδικά αυτών του ταϊβανέζικου γίγαντα Foxconn, βασικού προμηθευτή της Apple, στη μεγαλούπολη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα οφείλονται κυρίως στα κρούσματα στην επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Βόρεια Κορέα. Πάνω από 3.000 μολύνσεις εντοπίστηκαν μόνον σε αυτήν.

Αν και οι αριθμοί που ανακοινώνει το κινεζικό υπουργείο Υγείας παραμένουν μικρού ως μετρίου μεγέθους σε σύγκριση με αυτούς που δημοσιοποιούνται από άλλα κράτη του κόσμου, είναι υψηλοί για την Κίνα, όπου επισήμως δεν έχουν καταμετρηθεί παρά περίπου 120.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 4.636 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας.

Ο πιο πρόσφατος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 είχε ανακοινωθεί από τις κινεζικές αρχές στις αρχές του 2021.