Στρατό στέλνει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Η Βρετανία θα στείλει 20.000 στρατιώτες σε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο, στην οποία η συμμαχία πρακτικά αποκρούει μια εισβολή των δυνάμεων του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς θα ανακοινώσει την ανάπτυξη μελών του Στρατού, του Ναυτικού και της RAF στην άσκηση των 31 εθνών σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο. Θα πει ότι η συμβολή στην άσκηση Steadfast Defender θα παράσχει «ζωτική διαβεβαίωση ενάντια στην απειλή του Πούτιν», καθώς προειδοποιεί ότι η Δύση βρίσκεται σε «σταυροδρόμι».

Τα πολεμικά παιχνίδια έρχονται αφού οι υπουργοί ανακοίνωσαν ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών προς την Ουκρανία και τις αεροπορικές επιδρομές της RAF, με τις ΗΠΑ, στους Χούθι.

Στην ομιλία του Lancaster House, ο κ. Σαπς αναμένεται να πει: «Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας, προετοιμασμένοι να ηγήσουμε τους συμμάχους μας και έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έθνος μας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *