Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Κίεβο! Τεράστιο κονβόι 25 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα!

Η νύχτα ήταν και πάλι εφιαλτική, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν το Κίεβο και να προελαύνουν αργά, αλλά σταθερά για την κατάκτηση της πόλης, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολιντιμίρ Ζελένσκι να απευθύνει έκκληση για παρέμβαση της Δύσης ώστε να σταματήσει ο βομβαρδισμός. Ωστόσο το αίτημα του για απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ουκρανία, απορρίφθηκε από τον Λευκό Οίκο, με την εκπρόσωπο Τζο Μπάιντεν να δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.


Εικόνες από δορυφόρους κατέγραψαν πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, η οποία εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα του Κιέβου.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν το βράδυ και στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός ανατίναξε υποσταθμούς,  προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση, κατά την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα ρωσικά στρατεύματα οι βάσεις των οποίων βρίσκονται στη ρωσική Άπω Ανατολή θα διεξαγάγουν γυμνάσια στην επαρχία Αστραχάν, η οποία βρίσκεται στα όρια μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ασιατικού τμήματος της Ρωσίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *