Σερβία: Δεύτερη μαζική δολοφονία σε δύο μέρες – 21χρονος άνοιξε πυρ έξω από σχολείο, 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες

Τον θάνατο σκόρπισε ένας 21χρονος όταν άνοιξε πυρ σε δύο χωρία της Σερβίας, 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν.


Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας νεαρός 21 ετών είναι υπεύθυνος για το νέο αιματοκύλισμα στην Σερβία, στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, καθώς πυροβολούσε με αυτόματο όπλο, αδιάκριτα, μέσα από το αυτοκίνητο του.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα μαζικής δολοφονία ανθρώπων στη Σερβία έρχεται μια ημέρα μετά την επίθεση 14χρονου σε σχολείο με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας, δράστης είναι ο 21χρονος Ούρος Μπλάζιτς, ο οποίος είναι γιος αξιωματικού του στρατού που υπηρετεί στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται, ο Ούρος είχε ένα καυγά με φίλους σε μια αυλή σχολείου όπου βρίσκονταν στο χωριό Ντούμπονα. Πήγε λοιπόν σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ, επέστρεψε και από το αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.


Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος νεκρός ήταν ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον σταματήσει. Στη συνέχεια πήγε στο χωριό Σέπσιν και στο Μάλο Όρασγε, όπου συνέχισε να σπέρνει τον όλεθρο.


Μεταξύ των νεκρών είναι εκτός από τον αστυνομικό, η αδερφή του δράστη και ένας ακόμη 21χρονος, σύμφωνα με το σερβικό site Telegraf.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οχτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός δεκαπέντε, ενώ από τα τοπικά μέσα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή αναζητώντας τον δράστη.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί και περικυκλωθεί από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς αλλά αρνείται να παραδοθεί και απαντάει στα πυρά των αστυνομικών.


Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε συνολικά 25 άτομα. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Βελιγραδίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Σερβία: Δεύτερη μαζική δολοφονία σε δύο μέρες – 21χρονος άνοιξε πυρ έξω από σχολείο, 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες”