Σεισμός στο Μαρόκο: Καλά στη υγεία τους οι 20 Έλληνες σύνεδροι που ήταν στη χώρα στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO

 

Εικοσι Έλληνες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές έζησαν τον μεγάλο φονικό σεισμό στο Μαρόκο χθες το βράδυ. «Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους» λέει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου των Γεωπάρκων και διευθυντής του Μουσείου απολιθωμένου δάσους Λέσβου, το οποίο εκπροσωπείται στο Μαρόκο με πέντε ειδικούς επιστήμονες.


Για το συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO βρίσκονται στο Μαρακές 1500 σύνεδροι από 50 χώρες και σήμερα Σάββατο ήταν η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.

«Όλη τη νύχτα προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί τους λέει ο κ. Ζούρος, και φαίνεται ότι όλοι είναι καλά».

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ζούρου «την ώρα του σεισμού σύνεδροι συμμετείχαν σε επίσημο δείπνο στο ισόγειο νεόδμητης οικοδομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μαρακές. Πραγματικά νιώσαμε τον σεισμό με ιδιαίτερη ένταση. Η αίσθηση του σεισμού ήταν τρομακτική».

Εκατόμβη νεκρών

Ανείπωτη είναι η τραγωδία στο Μαρόκο από τον τεράστιο σεισμό 7 Ρίχτερ που χτύπησε περιοχές της χώρας σήμερα (9.9.2023) τα ξημερώματα και ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει συνέχεια.


Τουλάχιστον 632 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο τη νύκτα της Παρασκευής, ενώ άλλοι 329 τραυματίστηκαν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.


Ο ισχυρός σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *