Σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Πάνω από 2.600 νεκροί και 11.000 χιλιάδες τραυματίες σε Τουρκία και Συρία

Ξεπερνούν τους 2.600 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο, προσωρινό απολογισμό.


Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται στους 1.651 και τουλάχιστον 11.159 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ κατέρρευσαν 3.471 κτίρια.

Συρία

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό που έπληξε σήμερα τη Συρία και του οποίου το επίκεντρο βρίσκεται στη γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 570 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.403 τραυματίστηκαν στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμας και της Ταρτούς. Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο ομάδων ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, τουλάχιστον 430 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.050 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.


Επταήμερο εθνικό πένθος στην Τουρκία


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε επταήμερο εθνικό πένθος όπως έγραψε στο λογαριασμπο του στο Twitter.

«Λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν στη χώρα μας στις 6 Φεβρουαρίου κηρύχθηκε εθνικό πένθος διάρκειας επτά ημερών. Η σημαία μας θα κυματίζει μεσίστια μέχρι τη δύση του ηλίου της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα μας και σε κτίρια τουρκικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό», αναφέρει το μήνυμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *