Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Ουκρανικό αρχηγείο Αεροπορίας – Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο

Το κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη  Βίνιτσα δέχτηκε επίθεση με ρωσικούς πυραύλους κρουζ και υπέστη σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.
«Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έξι πυραύλους κρουζ .Κάποιοι αναχαιτίστηκαν από την ουκρανική αεράμυνα, άλλοι έπληξαν  κτίρια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές», ανέφερε η διοίκηση της ουκρανικής αεροπορίας στην υπηρεσία Telegram.Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός κατεστραμμένου τμήματος του κτιρίου στο Telegram.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και η αεράμυνα κατάφεραν μέχρι στιγμής να αποτρέψουν τον ρωσικό στρατό από τον πλήρη έλεγχο του ουκρανικού εναέριου χώρου. Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ουκρανική αεροπορία επιδεικνύει «μεγάλη ικανότητα».
Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον ανέφεραν υψηλά ποσοστά αστοχίας των ρωσικών πυραύλων. «Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Μόσχα δεν έχει επιτύχει πολλούς στρατιωτικούς στόχους», ανέφεραν τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύονται από αέρος, έχουν ποσοστό αποτυχίας μεταξύ 20 και 60%.
Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών εκτιμά ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει  και χρησιμοποιεί στην Ουκρανία δύο τύπους πυραύλων κρουζ αέρος- εδάφους, τον Kh-555 και τον Kh-101.


Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο για αεροπορική επιδρομή.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *