Ρωσία: Στήριξη Ερντογάν σε Πούτιν για την ανταρσία της Wagner – Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος

Την στήριξη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόσφατη εξέλιξη με την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner, όπως έγινε γνωστό μετά από τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών.


«Με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με την απόπειρα ένοπλης εξέγερσης», αναφέρει το Κρεμλίνο.

Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε διάφορες αναφορές σε κανάλια στο Telegram πως ο Πούτιν φέρεται να έφυγε από τη Μόσχα και βρίσκεται, για λόγους ασφαλείας, σε μία από τις κατοικίες του σε άλλη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν και η πόλη έχει τεθεί σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής προστασίας. Αυτή την ώρα, η κατάσταση γύρω από το παλάτι του Κρεμλίνου είναι ήρεμη.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *