Ρωσία: Σήμερα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Στη Μόσχα κηδεύεται σήμερα ο Αλεξέι Ναβάλνι, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας δύο εβδομάδες μετά τον ξαφνικό θάνατό του σε φυλακή της Αρκτικής.


Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στον Ναό της Εικόνας της Θεομήτορος Soothe My Sorrows. Η ταφή πρόκειται να γίνει στο κοντινό νεκροταφείο Borisovskoye, όπου βρίσκεται η αστυνομία από χθες την Πέμπτη.

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μιλώντας την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ότι φοβάται ότι θα γίνουν συλλήψεις κατά την κηδεία του στην Μόσχα.

«Η κηδεία θα γίνει μεθαύριο και δεν ξέρω ακόμα αν θα είναι ειρηνική ή αν η αστυνομία θα συλλάβει όσους θα έχουν έρθει για να πουν αντίο στον Αλεξέι», είπε.

Οι συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πέθανε ξαφνικά έπειτα από περίπατο.


Το επιτελείο του Ναβάλνι δηλώνει ότι το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται σε «φυσικά αίτια», μία εκδοχή που απορρίπτει καλώντας αστυνομικούς, στρατιωτικούς και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κοινοποιήσουν κάθε πληροφορία σχετικά με την «δολοφονία» του Ναβάλνι.


Η σορός του παραδόθηκε στην μητέρα του Λιουντμίλα Ναβάλναγια οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *