Ρίχνει τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις τουρκικές προκλήσεις για τα ελληνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: «Η επίσκεψη Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας»

 

Η Τουρκία ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την δημιουργία θαλασσίων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως, αποφάσισε να… κατεβάσει το θερμόμετρο.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις του για την επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έριξε τους τόνους και δεν ακολούθησε τις εμπρηστικές δηλώσεις που έγιναν από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και ενόψει του τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Μαϊου στην Άγκυρα μίλησε με καλά λόγια για την σημασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Θα έχουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή», τόνισε ο Ερντογάν.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *