Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 452 εκατ. ευρώ θα παράσχει ο Καναδάς στην Ουκρανία

Η Οτάβα θα παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (452 εκατ. ευρώ) στην Ουκρανία για την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μιλώντας στο κοινοβούλιο, στην Οτάβα, σήμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Στη βοήθεια αυτή θα περιληφθεί η παράδοση περίπου 50 θωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο αλλά και η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Καναδά να παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας «μέχρι τη νίκη». «Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον καναδικό λαό. «Είστε μαζί μας από τις πρώτες ημέρες αυτής της εισβολής (…) Ελπίζω ότι θα μείνετε στο πλευρό μας μέχρι τη νίκη μας», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία στο καναδικό κοινοβούλιο, κάτι που δεν έκανε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε χθες. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει μαζί με τον Τριντό στο Τορόντο, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και μέλη της καναδοουκρανικής κοινότητας. Ο Καναδάς φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική κοινότητα στον κόσμο, μετά από εκείνη της Ρωσίας, που υπολογίζεται σε 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *