Προσωρινή κατάπαυση πυρός για να φύγουν οι άμαχοι πριν οι Ρώσοι βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές!

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει σήμερα την ολομέτωπη επίθεσή του στην Ουκρανία, βομβαρδίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο και σφίγγοντας τον κλοιό στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί ο τρίτος γύρος ρωσοουκρανικών διαπραγματεύσεων, χωρίς πολλές ελπίδες πως θα φέρει καρπούς.


Στη 12η ημέρα του πολέμου η Οδησσός, ελληνική αποικία του 19ου αιώνα και τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρωσίας, με την αντίστροφη μέτρηση για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση να έχει ξεκινήσει. 

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, με την πολιορκία να γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. Άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί, δίχως ηλεκτρικό, με τα τρόφιμα να εξαντλούνται. Σε περίπτωση που «πέσει» η Μαριούπολη και τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο και η Οδησσός«κλείνει» η μοναδική πλέον διέξοδος της Ουκρανίας στη θάλασσα.

Ο ρωσικός στρατός θα τηρήσει σήμερα προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 9 προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *