Πρόεδρος Μπάιντεν προς Χαμάς: Οι τρομοκράτες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πως όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα προκαλούν χάος και καταστροφή. Στέλνει έτσι σαφές μήνυμα προς τη Χαμάς αλλά και οποιαδήποτε άλλη δύναμη σπέυσει να υπερασπιστεί την εξτρεμιστική οργάνωση λίγο πριν τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ.


Η  ανάρτησή του Τζο Μπάιντεν έχει ως εξής:

«Η Ιστορία μάς έχει διδάξει ότι όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα για την τρομοκρατία τους ή όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα για την επιθετικότητά τους, προκαλούν περισσότερο χάος, θάνατο και καταστροφή.

Και το κόστος και οι απειλές για την Αμερική και τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται.

Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω».


Βοήθεια στο Ισραήλ και στη Ουκρανία


Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει «με κατεπείγουσα διαδικασία» χρηματοδότηση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ και στην Ουκρανία.

Συνδέοντας την υπεράσπιση του Ισραήλ με αυτή της Ουκρανίας, ελπίζει πως θα μπορέσει να δημιουργήσει τη συναίνεση που λείπει ως τώρα στο Κογκρέσο, για να εξασφαλίσει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην κυβέρνησή του είπε πως το αίτημα προς το Κογκρέσο θα περιλαμβάνει 60 δισεκ. για την Ουκρανία και 14 δισεκ. δολάρια για το Ισραήλ.

Ακόμη, θα ζητηθούν 10 δισεκ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, 14 δισεκ. για την ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό και 7 δισεκ. για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ιδίως για την Ταϊβάν, κατά την ίδια πηγή.


Περίπου το μισό από το ποσό για την Ουκρανία θα διατεθεί για την αντικατάσταση και την πλήρωση αποθεμάτων του αμερικανικού στρατού, πάντα κατά την πηγή του Ρόιτερς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *