Πράγα: Ο 24χρονος μακελάρης σκότωσε τον πατέρα του πριν την επίθεση – Είναι ύποπτος και για διπλό φονικό πατέρα και κόρης

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν την Πέμπτη από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας, όταν ένας 24χρονος άνοιξε πυρ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες νωρίτερα φαίνεται να είχε πυροβολήσει και σκοτώσει και τον πατέρα του στο χωριό του Χοστούν, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Πράγα.

Η αστυνομία τον αναζητούσε ήδη όταν εξαπέλυσε τον θάνατο χθες το απόγευμα στη Σχολή Τεχνών. Παράλληλα, ο 24χρονος είναι ύποπτος και για την διπλή δολοφονία πατέρας και κόρης, που βρέθηκαν νεκροί από πυρά στο δάσος Klanovicky κοντά στην Πράγα την περασμένη εβδομάδα.

Από την επίθεση του Κόζακ στην Πράγα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων» στο μακελειό στην Πράγα.

Οι τοπικές Αρχές κάνουν λόγο για «φρικτή προμελετημένη πράξη». Όπως δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν, η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία». «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους.


Επίσης, πρόσθεσε ότι η αστυνομία βρήκε «ένα μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών» στο κτίριο του πανεπιστημίου. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλά περισσότερα θύματα αν η αστυνομία δεν είχε δράσει τόσο γρήγορα», είπε.


Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 24χρονος σκοπευτής είχε άδεια για το όπλο, με το οποίο προκάλεσε την τραγωδία. Η έρευνα πρέπει τώρα να αποκαλύψει πώς ακριβώς έλαβε αυτή την άδεια.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό. «Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *