Πορτογαλία: Η απίστευτη γκάφα της αστυνομίας που προκάλεσε την παραίτηση του πρωθυπουργού – «Παραιτήθηκε λόγω λάθους σε απομαγνητοφώνηση»

 

Σαν βόμβα είχε σκάσει πριν μέρες στην Πορτογαλία η είδηση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς, κάτι μάλιστα που προκάλεσε την παραίτηση του Αντόνιο Κόστα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.


Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τον τον Μάρτιο του 2024, μία απίστευτη αποκάλυψη – βόμβα έρχεται να ανατρέψει τα πάντα για την περίφημη υπόθεση διαφθοράς.

Όπως μετέδωσε το Euronews, η αστυνομία έκανε ένα απίστευτο λάθος, καθώς κατά την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για την υπόθεση διαφθοράς στην Πορτογαλία και ενώ οι συνομιλούντες αναφέρονταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, οι αστυνομικοί έγραψαν σκέτο Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας έτσι τον πρωθυπουργό!

Όπως αναφέρει μάλιστα ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, αυτή η συνομιλία είναι και η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του Αντόνιο Κόστα, και φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρότατο λάθος με εξίσου σοβαρές συνέπειες στην πολιτική ζωή της Πορτογαλίας.

Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στο γραφείο του καθώς και σε σπίτια και γραφεία υπουργών της κυβέρνησής του για υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με τις εξορύξεις λιθίου και τις εγκαταστάσεις «πράσινου» υδρογόνου. Μάλιστα συνελήφθη ο προσωπάρχης του, Βίτορ Εσκαρία, με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, μετά την παραίτηση του Κόστα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *