Πόλεμος στο Ισραήλ: Τετράωρες «ανθρωπιστικές παύσεις» καθημερινά ξεκινά ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, λέει ο Λευκός Οίκος

Το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει καθημερινά τετράωρες «ανθρωπιστικές παύσεις» στη βόρεια Γάζα για να επιτρέψει στους ανθρώπους να διαφύγουν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός θα εφαρμόζει 4ωρες παύσεις στις μάχες σε περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας κάθε μέρα, με ανακοινώσεις που θα δίνονται τρεις ώρες νωρίτερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Η πρώτη ανθρωπιστική παύση θα ανακοινωθεί σήμερα και το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να ανακοινώνει κάθε παύση τουλάχιστον τρεις ώρες νωρίτερα, είπε.

«Μας έχουν πει οι Ισραηλινοί ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της παύσης και ότι αυτή η διαδικασία ξεκινά σήμερα», ανέφερε.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αυτή τη στιγμή, τόνισε ο Κίρμπι.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «υπάρχουν τακτικές, τοπικές παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πολίτες της Γάζας» αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *