Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 1.200 νεκροί – Νετανιάχου: Θα συνθλίψουμε τη Χαμάς.

Κλιμακώνεται η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή με τον αριθμό των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας να ξεπερνάει τους 1.200, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.


«Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων.

Πάνω από 338.000 εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Την ίδια ώρα, 300.00 στρατιώτες και άρματα μάχης είναι σε αναμονή για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου όλες οι υποδομές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το Ισραήλ.


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό.


«Η Χαμάς είναι (ό,τι) το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την εξαλείψουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς.

«Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος και σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ενωμένη», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς είπε πως η συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στέλνει μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ. «Αυτήν την ώρα, είμαστε όλοι στρατιώτες του Ισραήλ», διεμήνυσε. «Υπάρχει η ώρα της ειρήνης και η ώρα του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο!», τόνισε.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, όπως είχε ζητήσει ο Γκαντς. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Μπένι Γκαντς.


Μια θέση στο πολεμικό συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά κόμματα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε μια Ισραηλινή και τα δύο παιδιά της

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa, διακρίνονται μια γυναίκα και δύο παιδιά να συνοδεύονται από τρεις μαχητές της Χαμάς σε μια περιφραγμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *