Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε θέση μάχης ο ισραηλινός στρατός για την χερσαία επιχείρηση – Έληξε το τελεσίγραφο για τη Γάζα

 

Έληξε και το τρίτο τελεσίγραφο που έδωσε το Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της πόλης, για να εκκενώσουν την περιοχή και να πάνε προς νότο και έτσι άρχισε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς.


Από στιγμή σε στιγμή δεν αποκλείεται να αρχίσει η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των θέσεων της Χαμάς.

Στο τρίτο τελεσίγραφό του το Ισραήλ καλούσε τους κατοίκους της Γάζας που είναι στα βόρεια να χρησιμοποιήσουν έναν μόνο δρόμο από την Μπέιτ Χανούν προς την Χαν Γιουνίς, διαβεβαιώνοντας πως ο στρατός δεν θα στοχεύει τη συγκεκριμένη διαδρομή όσο διαρκούσε η εκκένωση.

Η Χαμάς πάντως, φέρεται να εμπόδιζε την αναχώρηση αμάχων.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο ισραηλινός στρατός ήταν έτοιμος για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, αλλά την ανέβαλε για λίγο, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.Η διορία που τους είχε δοθεί από το Ισραήλ για να ακολουθήσουν έναν «ασφαλή διάδρομο» έληξε στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και τοπική ώρα.


«Η μαζική μετακίνηση από τα βόρεια προς τα νότια συνεχίζεται», ανέφερε η υπηρεσία συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ. «Οι συνεργαζόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος», πρόσθεσε.


«Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 150.000 εκτοπισμένοι, οι κατοικίες των οποίων καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές ή έφυγαν επειδή φοβούνταν, κατέφυγαν σε συγγενείς τους ή σε γείτονες και σε άλλους δημόσιους χώρους», πρόσθεσε η υπηρεσία.Επίθεση της Χεζμπολάχ και απάντηση των Ισραηλινών

Στο μεταξύ, με μπαράζ βομβαρδισμών απάντησε, νωρίτερα την Κυριακή (15.10.2023), το Ισραήλ στην επίθεση της Χεζμπολάχ σε πόλεις του βορρά.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε έναν πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τρεις άλλοι, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια τη λιβανέζικη οργάνωση.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη είναι 2.383 Παλαιστίνιοι νεκροί, ενώ σε 10.814 ανέρχονται οι τραυματίες.
   


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *