Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλησιάζει η ώρα μηδέν της χερσαίας επιχείρησης – Βομβάρδισαν αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι οι Ισραηλινοί

 

Οι φλόγες του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έχουν τυλίξει την Μέση Ανατολή, το λουτρό αίματος είναι ατελείωτο, ενώ πλησιάζει η ώρα της μεγάλης χερσαίας επιχείρησης που ετοιμάζει το Τελ Αβίβ στη Γάζα.


Οι Ισραηλινοί έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα με τη Γάζα, από όλο τον κόσμο έρχονται έφεδροι για να ενταχθούν στο στρατό της χώρας και οι αναλυτές λένε ότι πλησιάζει η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης κατά των τρομοκρατών της Χαμάς.

Στο μεταξύ, «ισραηλινή επίθεση» εξαπολύθηκε σήμερα με στόχο τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού και της βόρειας συριακής πόλης του Χαλεπίου, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.  

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας, αυτό της πρωτεύουσας Δαμασκού και εκείνο της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές που εξαπολύθηκαν σήμερα με στόχο τα δύο αυτά αεροδρόμια, μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.


Οι «ταυτόχρονες» αεροπορικές επιδρομές «κατέστρεψαν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε μια συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Το συριακό φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης Sham FM ανέφερε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές στα αεροδρόμια έχουν σκοπό να διαταράξουν ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία.

Ο ισραηλινές επιθέσεις γίνονται ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.


 «Νεκρός άνθωπος, κάθε μέλος της Χαμάς»

«Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του στο πλαίσιο της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που σχημάτισε επίσης χθες με τον Μπένι Γκαντζ, έναν από τους κύριους επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Η Χαμάς είναι ο Νταές (ISIS) και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Νταές», πρόσθεσε αφού χαρακτήρισε την επίθεση «αγριότητα πρωτοφανή μετά το Ολοκαύτωμα».

Στους 1.417 οι Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Σε 1.417 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στον αποκλεισμένο αυτό παλαιστινιακό θύλακα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της περιοχής. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

«Από τους πιο φριχτούς εχθρούς του πλανήτη»

«Είμαστε αντιμέτωποι με έναν από τους πιο φριχτούς εχθρούς του πλανήτη», είπε ο πρόεδρος του Ισραήλ για τους τρομοκράτες της Χαμάς, προχωρώντας σε φρικιαστικές περιγραφές για τα βασανιστήρια και τον μαρτυρικό θάνατο γυναικών, παιδιών και ολόκληρων οικογενειών που έπεσαν στα χέρια τους, την ώρα που ο πόλεμος κορυφώνεται. «Θα είναι μακρύς, αλλά θα νικήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ισάακ Χέρτζογκ αναφέρθηκε στις θηριωδίες της Χαμάς κατά αμάχων, που προκαλούν παγκόσμιο σοκ και ανατριχίλα! Όπως είπε, τα βασανιστήρια των τρομοκρατών είναι πρωτοφανή!

Πολλές από τις σορούς των θυμάτων φέρουν «σημάδια βασανιστηρίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ισραήλ, για να προσθέσει πως τα σημάδια αυτά, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς, «δεν μοιάζουν με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν».

Ενδεικτικά περιέγραψε την εφιαλτική εικόνα, που αποτυπώνει την απίστευτη βαρβαρότητα της Χαμάς, μία πενταμελής οικογένεια που βρέθηκε δεμένη, αγκαλιασμένη, πυροβολημένη και καμένη. «Σκεφτόμουν τι μπορεί να έλεγαν στις προσευχές τους όταν τους πυροβόλησαν όλους μαζί» είπε ο Χέρτζογκ.

Όπως συμπλήρωσε αρκετοί από τους νεκρούς της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς «βρέθηκαν σε χαντάκια στη άκρη του δρόμου».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *