Πόλεμος στο Ισραήλ: Μία στις 5 ρουκέτες της Χαμάς σκότωσε Παλαιστινίους δηλώνει ο IDF – Ένταση στα σύνορα με Λίβανο

Το ένα πέμπτο των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ το τελευταίο 24ωρο, έπεσαν στη Γάζα σκοτώνοντας πολίτες, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).


Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι έκανε λόγο για περισσότερες από 500 ρουκέτες, με περίπου 100 από αυτές να έχουν σκοτώσει Παλαιστινίους.

«Σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χαγκάρι ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μία επικείμενη χερσαία εισβολή, που ωστόσο καθυστέρησε επειδή επιτράπηκε η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στο νότιο τμήμα της λωρίδας.

Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες μόλις ημέρες αφού η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκτόξευσε πύραυλο που έπληξε το Αραβικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλί της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.


Ανταπόδοση πυρών από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και χερσαίες δυνάμεις στόχευσαν σήμερα ενόπλους που εκτόξευαν ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.


«Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν στη διάρκεια των βομβαρδισμών», ανακοίνωσε ο στρατός. Οι στρατιώτες απάντησαν σε έναν τρίτο κύκλο πυραυλικής επίθεσης, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *