Πόλεμος στο Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί Ισραηλινοί

 

Δεν έχει τέλος ο κύκλος της βίας στην Μέση Ανατολή που ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο (7.10.2023).  Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο Τελ Αβίβ πριν λίγο προειδοποιώντας τους κατοίκους για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.


Στο μεταξύ περισσότεροι από 1.000 Ισραηλινοί που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς, ανέφερε σήμερα η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.


Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.


Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος του «Μπεν Γκουριόν» διέψευσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ επλήγη από ρουκέτες και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, βομβάρδισαν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν απαντώντας στις ισραηλινές επιδρομές με στόχο αμάχους.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν στην μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *