Πόλεμος στο Ισραήλ: Φρικιαστικά ευρήματα – «Βρέθηκαν πτώματα αιχμαλώτων της Χαμάς στην Γάζα» λέει ο ισραηλινός στρατός – Μαζική εγκατάλειψη της περιοχής

 

Η Μέση Ανατολή παραμένει στις φλόγες, ο αιματηρός πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς είναι σε εξέλιξη, η χερσαία επιχείρηση πλησιάζει και ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην περιοχή.


Την ίδια ώρα οι Ισραηλινοί βρήκαν μακάβρια ευρήματα στη Γάζα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως βρήκε πτώματα αγνοούμενων Ισραηλινών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς η 7η ταξιαρχία του στρατού του Ισραήλ προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος.


Πάντως και η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.


Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία σφυροκοπούν με βομβαρδισμούς οι Ισραηλινοί.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *