Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων λέει ότι η χώρα χρειάζεται λιγότερα στρατεύματα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Ο ουκρανικός στρατός θα χρειαστεί να επιστρατεύσει λιγότερους ανθρώπους σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.


Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι ο στρατός είχε προτείνει την επιστράτευση έως και 500.000 επιπλέον Ουκρανών καθώς η Ρωσία κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής του μετώπου που εκτείνεται σε 1.000 χλμ.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι, που διορίστηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε συνέντευξη σε ουκρανικό μέσο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ότι ο αριθμός αυτός «μειώθηκε σημαντικά» ύστερα από εξέταση των διαθέσιμων δυνάμεων. Δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο νέος αυτός αριθμός.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε αρκετούς ανθρώπους ικανούς να υπερασπιστούν την πατρίδα τους», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. «Δεν μιλάω μόνο για τους επιστρατευθέντες αλλά και για τους εθελοντές».

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για επιστράτευση αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς φθίνει ο ενθουσιασμός και αναφέρονται περιπτώσεις διαφθοράς και καταχρήσης στα γραφεία στρατολογίας.


Ο Σίρσκι πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση μη μάχιμων μονάδων επέτρεψε στους αρμόδιους για τον στρατιωτικό σχεδιασμό να στείλουν «χιλιάδες» μέλη του στρατεύματος στο μέτωπο και ότι οι θέσεις υποστήριξης μάχης είναι «εξίσου σημαντικές» στην αμυντική προσπάθεια του Κιέβου.


«Ο πόλεμος που είμαστε αναγκασμένοι να διεξάγουμε κατά των Ρώσων εισβολέων είναι ένας πόλεμος φθοράς, ένας πόλεμος επιμελητείας», δήλωσε. «Άρα η σημασία της αποτελεσματικότητας των μονάδων στα μετόπισθεν δεν μπορεί να υποτιμηθεί».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι ετοιμάζονται «ισχυρές» γραμμές άμυνας σχεδόν «σε όλες τις περιοχές που απειλούνται» καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της.

Η πόλη Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έπεσε στα χέρια των Ρώσων στα μέσα Φεβρουαρίου ύστερα από επίθεση μηνών, κατά την οποία οι Ουκρανοί υπερασπιστές της υστερούσαν στρατιωτικά και αριθμητικά.

Στην συνέντευξή του στο Ukrinform, ο Σίρσκι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του «σίγουρα» θα είχαν κρατήσει τις θέσεις τους εάν το Κίεβο είχε λάβει περισσότερα πυρομαχικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τους δυτικούς του συμμάχους.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *