Πόλεμος Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε βάθος 2 χιλιομέτρων στο μέτωπο του Λιμάν

Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι προχώρησε σε βάθος δύο χιλιομέτρων τις τελευταίες 24 ώρες στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στο Λιμάν, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο που είχαν ανακαταλάβει οι ουκρανικές δυνάμεις τον περασμένο Οκτώβριο.


Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι Ρώσοι στρατιώτες προχώρησαν σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και σε βάθος έως και δύο χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια αυτών των «επιτυχημένων επιχειρήσεων αντεπίθεσης» ο στρατός κατέλαβε την κοινότητα Σεργκίιφκα.

Η Ρωσία εξαπέλυσε πρόσφατα μια νέα επίθεση σε αυτήν τη ζώνη του μετώπου, που εκτείνεται μέχρι τη βορειοανατολική Ουκρανία, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση, κυρίως στον νότο. Πριν από δύο εβδομάδες οι Ρώσοι διαβεβαίωναν ότι προχώρησαν κατά 1,5 χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση του Λιμάν. Από τις αρχές Ιουλίου ο ουκρανικές στρατός αναφέρει ότι σημειώνονται ρωσικές επιθέσεις γύρως από το Λιμάν, μια κοινότητα που απέχει 50 χιλιόμετρα από το Κραματόρσκ, τη μεγαλύτερη πόλη υπό ουκρανικό έλεγχο στην ανατολική Ουκρανία. Στις 8 Ιουλίου, από ρωσικό βομβαρδισμό σκοτώθηκαν εκεί οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 13.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *