Ουκρανία: Επέστρεψαν 22 στρατιώτες σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με Ρωσία

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν την πιο πρόσφατη μιας σειράς ανταλλαγών αιχμαλώτων σήμερα, με 22 Ουκρανούς στρατιώτες να επιστρέφουν στην πατρίδα, δήλωσε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.


Ο Αντρίι Γιέρμακ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι στους στρατιώτες που απελευθερώθηκαν περιλαμβάνονται δύο αξιωματικοί, λοχίες και απλοί στρατιώτες που πολέμησαν σε διαφορετικά μέρη του μετώπου. Ορισμένοι ήταν τραυματισμένοι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram φαίνονται στρατιώτες που είναι τυλιγμένοι με γαλαζοκίτρινες ουκρανικές σημαίες να στήνονται για φωτογραφίες και να φωνάζουν «Δόξα στην Ουκρανία».

«Σήμερα φέραμε πίσω στην πατρίδα από την αιχμαλωσία 22 Ουκρανούς μαχητές», δήλωσε ο Γιέρμακ, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος εξ αυτών ήταν 54 ετών και ο νεότερος 23.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία. Ο Γιέρμακ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την ανταλλαγή. Η Ρωσία και η Ουκρανία περιοδικά ανταλλάσσουν αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια του πολέμου, που τώρα βρίσκεται στον 18ο μήνα του.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *