Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους στο Κίεβο – Χτυπήθηκε και ξενοδοχείο

Ακόμα και η τελευταία μέρα του χρόνου κύλησε για τους κατοίκους του Κιέβου μέσα σε αίσθημα τρόμου και φόβου, καθώς οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους κατά της πόλης. Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι από τους ρωσικούς πυραύλους χτυπήθηκε και ένα ξενοδοχείο.


Στην πόλη ήχησαν πάλι οι σειρήνες συναγερμού και πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε πυραυλική επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις κατά της πόλης της Ουκρανίας , και ακούστηκαν τουλάχιστον δέκα εκρήξεις. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι χτυπήθηκε και ξενοδοχείο από το ρωσικό πυραυλικό μπαράζ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα, προειδοποίησε από νωρίς για το ενδεχόμενο επίθεσης από παυραύλους, ενώ τόνισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί  τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε όλη την περιοχή της πόλης της Ουκρανίας.

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε», έγραψε ο Κουλέμπα στο Telegram. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ρωσικές επιθέσεις έγιναν και σε άλλα σημεία της Ουκρανίας και ότι στην πόλη Κμελνίτσκι στα δυτικά της χώρας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone.

O δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις ακόμα σε μια κατοικημένη περιοχή, στη συνοικία Σολομιάνσκι της πρωτεύουσας, αλλά δεν διευκρίνισε την αιτία των εκρήξεων. Αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας  ανέφερε στο Telegram, ότι ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη ενώ ουκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *