Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενόψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.


Μετά την άφιξή του στο Κίεβο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατευθύνθηκε  στο προεδρικό μέγαρο της Ουκρανίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Ζελένσκι. Μάλιστα, ο Ζελένσκι κοινοποίησε την υποδοχή του Μπάιντεν με ανάρτησή του στο Instagram. «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική ένδειξη υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς» ανέφερε στην ανάρτηση ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ αρχικά αναμενόταν να επισκεφθεί εντός της ημέρας την Πολωνία.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου είχαν αποκλειστεί, λόγω αυτοκινητοπομπής, ωστόσο δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του προσώπου που θα επισκεπτόταν την ουκρανική πρωτεύουσα.


Νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

«Καθώς ετοιμαζόμαστε για την πρώτη επέτειο από τη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και να επιβεβαιώσω την ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν


«Όταν ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, νόμιζε ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και η Δύση διχασμένη. Πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει περισσότερο από μας. Αλλά έκανε λάθος. Σήμερα, στο Κίεβο, συναντώ τον Πρόεδρο Ζελένσκι και την ομάδα του για μια εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξή μας στην Ουκρανία.

Θα ανακοινώσω άλλη μια παράδοση κρίσιμου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών πυροβολικού και ραντάρ εναέριας επιτήρησης για να βοηθήσω στην προστασία του ουκρανικού λαού από εναέριους βομβαρδισμούς. Και θα πω ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσουμε πρόσθετες κυρώσεις κατά των ελίτ και των εταιρειών που προσπαθούν να ενισχύσουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι ΗΠΑ δημιούργησαν έναν συνασπισμό εθνών από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας με άνευ προηγουμένου στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη – και αυτή η υποστήριξη θα διαρκέσει», συνεχίζει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *