Ουκρανία: 5 νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας σε Χερσώνα, Χαρκίβ, Πολτάβα

Οι αρχές σε περιφέρειες της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας έκαναν γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας.


Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στη Χερσώνα έκανε λόγο για τον θάνατο 35χρονης και τον τραυματισμό άνδρα χθες μετά το μεσημέρι κοντά στην ομώνυμη πρωτεύουσα. Μερικές ώρες αργότερα, η εισαγγελία έκανε λόγο για τον θάνατο άλλου ενός ανθρώπου και τραυματισμό ενός ακόμη, αυτή τη φορά στην ίδια την πόλη της Χερσώνας.

Σε χωριό κοντά στην πόλη Χαρκίβ (ανατολικά), 39χρονη σκοτώθηκε χθες όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτες του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, αρκετές περιφέρειες της Ουκρανίας έγιναν εξάλλου στόχος ρωσικών πυραύλων κρουζ.

Δύο νεκροί σε ρωσική επίθεση με πυραύλους στην περιφέρεια της Πολτάβα


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση με πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια της Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Ντμίτρο Λούνιν.


“Ως αποτέλεσμα της εχθρικής επίθεσης δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και αγνοείται μέχρι στιγμής η τύχη άλλων δύο ανθρώπων”, σημείωσε ο Λούνιν σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Λούνιν πρόσθεσε ότι η επίθεση έγινε σε βιομηχανική εγκατάσταση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους από την Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας, δύο από τους οποίους καταρρίφθηκαν.

Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι η Κρίβι Ριχ επλήγη επίσης από πυραύλους σε ξεχωριστή επίθεση. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν σε απώλειες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *