Οργή για τον βομβαρδισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα – Συγκλονιστικές περιγραφές

 

Οργή επικρατεί για τον βομβαρδισμό από τους Ισραηλινούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου είχαν βρει καταφύγιοι άμαχοι, με αποτέλεσμα ένα παιδί να χάσει τη ζωή του και δεκάδες να τραυματιστούν, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.


Άμαχοι που βρίσκονταν μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, που βομβαρδίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (19.10.2023), μίλησαν με συγκλονιστικό τρόπο για τα όσα έζησαν.

«Είχαμε βρει καταφύγιο στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, ένα κτίριο που έχει ιστορία 2.000 ετών. 385 Χριστιανοί είχαν βρει καταφύγιο στην εκκλησία. Αρνηθήκαμε να πάμε στο Σινάι. Μας είπαν να εκκενώσουμε και να κατευθυνθούμε στη νότια Γάζα. Είπαμε “δεν φεύγουμε. Θέλουμε να πεθάνουμε εδώ”.

 Έτσι, εκείνοι προχώρησαν και μας σκότωσαν εδώ. Έκαναν την αεροπορική επιδρομή ακριβώς πάνω στην εκκλησία. Το κτίριο με 385 ανθρώπους μέσα, κατέρρευσε. Υπάρχει άλλη μία εκκλησία που φιλοξενεί 500 ανθρώπους, τους είδαμε και αυτούς να βομβαρδίζονται», περιγράφει ένας άνδρας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *