«Όργανα της ελληνικής προπαγάνδας» χαρακτηρίζει Γάλλους και Γερμανούς ο Ερντογάν!

Επιστρέφοντας από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία για ακόμα μία επίθεση προς τις ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Ελλάδας.


Όταν  δημοσιογράφος ρώτησε τον Τούρκο πρόεδρο για το πώς αξιολογεί τις δηλώσεις του Βερολίνου και του Παρισιού που «στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπίζοντας τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε διπλωματικές κινήσεις που θα λύσουν την κρίση του σιταριού και της ενέργειας», ο Ερντογάν απάντησε: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι κι αυτές όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοεί το διεθνές δίκαιο».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον Ερντογάν, ωστόσο, να κρατά, αυτή τη φορά, ουδέτερη στάση. «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι η εσωτερικό τους ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *