Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ από τους ηγέτες της G7: «Θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειές μας για την αποκλιμάκωση»

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».


Όπως επισημαίνει, μαζί με τους ηγέτες της G7 καταδίκασαν «ομόφωνα την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ».

«Όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειές μας για την αποκλιμάκωση. Ο τερματισμός της κρίσης στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, ιδίως μέσω μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός, θα κάνει τη διαφορά», καταλήγει ο Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν τόνισε επίσης,  ότι οι G7 καταδίκασαν ομόφωνα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Σήμερα, εμείς, οι ηγέτες της G7, καταδικάσαμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στο λαό του Ισραήλ. Και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την ασφάλειά του. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθεροποίηση της κατάστασης», αναφέρει σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *